Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın bapsı son kadar nazik bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi derunin bu unsura özen edilmelidir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

çatı dâhillerinde sırça veya maden kasa olan elan rahat ve kullanışlı yangın kapıları yeğleme edilebilir.

Binalarda belli standartlarda taraf alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yegâne kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak vakit kaybetmeden yalnız her türlü binalarda kullanılmaktadır.

Test İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sağlıklı çkırmızıışması önemlidir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz yağsız gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı dâhilin sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu esnada elektrikler gitti. Düzlemı kesif yaman sardı. Muhasebenin yanında mevcut ofisten tali taraftaki mağazaya oluşturulan bir kapı var. Bu kapının anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı çökertme telefonu ışığıyla bulunmuş olduğu yerden aldım. Kapıyı açarken Yiğit ve Sağlam cepheıma geldi. Bapyı açıp kendimizi hariçarı attık. İş yeri içinde dolu esrar ve ateş olması cihetiyle mideeriye girip müdahalede bulunamadık. İş reva bulunduğum tam sineeride kimlerin bulunduğundan haberim yoktu" diye sayfaştu.

Yangın kapısı; sima sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda binadan güvenli bir şekilde boşaltma Yangın Çıkış Kapısı olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdem evladı hayatını esas alan, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Report this wiki page